Toont alle 2 resultaten

De Juglans Regia Broadview is een walnotenboom die al vruchten geeft op jonge leeftijd.

De vrucht

Deze Broadview walnotenboom is een gecultiveerde boom, die dus is gekweekt op basis van bepaalde eigenschappen. Deze variant groeit langzamer en blijft kleiner van stuk, maar geeft wel meer/grotere walnoot vruchten en ook al op jongere leeftijd. Met jongere leeftijd bedoelen we na ongeveer 3 tot 4 jaar tegenover 10 jaar bij een wilde walnotenboom. De oogsttijd begint ongeveer medio september tot eind oktober.

 

Doordat deze walnotenboom ook kleinere blijft dan andere walnotenbomen is deze boom ook geschikter voor de particuliere tuinen. Deze boom heeft groene bladeren, bloeit middentijds, laat mooie gele bladeren zien in de herfst en verliest zijn bladeren in de winter. 

Bestuiving

De Juglans Regia Broadview is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere walnotenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Walnotenbomen staan erom bekend dat zij muggen verdrijven.
  • De Juglans Regia Broadview is gevonden op de Broadview farm in British Colombia Canada rond 1930.
  • Het hout van de walnotenboom staat ook bekend om zijn prachtige sterke en duurzame hout. 

Boomtype

De Juglans Regia Broadview is verkrijgbaar in hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?