Juglans Regia (1)

Juglans Regia 'Broadview' (2)

Juglans Regia 'Coenen' (1)

Walnotenboom

De walnotenboom ookwel Juglans Regia genoemd, is een imposante boom met een prachtige brede bladerkroon die tot wel 30 meter hoog kan worden. Deze boom wordt ook wel de Gewone Walnoot of de Okkernoot genoemd. Juglans Regia is verkrijgbaar in meerstammig en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

De Juglans Regia kent zijn oorsprong in Klein Azië. De walnotenboom is een boom die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen draagt welke bloeien in de maanden april en mei. De walnoot vruchten verschijnen na de zomer en kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Denk aan notenlikeur, noten jam voor op de boterham of gewoon rauw of geroosterd als borrelnoot. Walnoten bevatten veel eiwitten en gezonde vetten en zijn daardoor een goede bron van vitamine B1, B6, vitamine E, foliumzuur en magnesium.

Walnotenboom snoeien

Juglans Regia Walnoot behoeft weinig snoei. De beste snoeimaand is juni. Omdat de boom dan in de groei is, genezen de snoeiwonden sneller. Ziektekiemen hebben een kleine kans om een ​​boom aan te tasten.  Je kunt de walnotenboom snoeien tot half september. Het is belangrijk dat bij het snoeien alleen hele takken worden verwijderd. Bij het snoeien volstaat het om dode takken of takken die niet dikker zijn dan 5 centimeter te verwijderen. Het is beter om Juglans Regia walnoot met rust te laten buiten het groeiseizoen. De notenboom mag in de periode van 1 januari tot 1 mei niet gesnoeid worden!

Bestuiving walnotenboom

De Juglans Regia is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere walnotenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden walnotenboom

  • Goed tegen vliegen en muggen, deze houden namelijk niet van de geur van walnoten. 
  • De bladeren van deze walnotenboom zijn ook een populair middel tegen eczeem en ooglidontsteking. De werkzame stof hierin heet Juglon, wat antibacteriele eigenschappen bezit. 
  • De Juglans Regia houdt van ruimte en is hierdoor in groot formaat niet geschikt voor de kleinere tuinen. 
  • Onderbeplanting is bijna nooit succesvol wegens de schaduw en droogte en de stoffen die de wortel afscheidt.

Walnotenboom kopen

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?