Juglans Regia 'Broadview' (1)

Juglans Regia 'Coenen' (1)

De Juglans Regia is een imposante boom met een prachtige brede bladerkroon die tot wel 20 meter hoog kan worden. Deze boom wordt ook wel de Gewone Walnoot of de Okkernoot genoemd.

De vrucht

De Juglans Regia kent zijn oorsprong in Klein Azië. De walnotenboom is een boom die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen draagt welke bloeien in de maanden april en mei. De walnoot vruchten verschijnen na de zomer en kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Denk aan notenlikeur, noten jam voor op de boterham of gewoon rauw of geroosterd als borrelnoot. Walnoten bevatten veel eiwitten en gezonde vetten en zijn daardoor een goede bron van vitamine B1, B6, vitamine E, foliumzuur en magnesium. 

Bestuiving

De Juglans Regia is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere walnotenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Goed tegen vliegen en muggen, deze houden namelijk niet van de geur van walnoten. 
  • De bladeren van deze walnotenboom zijn ook een populair middel tegen eczeem en ooglidontsteking. De werkzame stof hierin heet Juglon, wat antibacteriele eigenschappen bezit. 
  • De Juglans Regia houdt van ruimte en is hierdoor in groot formaat niet geschikt voor de kleinere tuinen. 
  • Onderbeplanting is bijna nooit succesvol wegens de schaduw en droogte en de stoffen die de wortel afscheidt.

Boomtype

Juglans Regia is verkrijgbaar in meerstammig en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?