Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen Eigen transport en rooiservice
Jonagold

Jonagold als handappel of in de keuken

Malus domestica ‘Jonagold’ is een stevige appel met geelwit, sappig vruchtvlees en een zeer goede smaak. Daardoor erg lekker om zo op te eten maar ook perfect om te bereiden in de heerlijkste gerechten.

Jonagold appels

Jonagold appelboom voor kleine tuin

Onze Jonagold appelbomen zijn veelal een laagstam. Laagstam fruitbomen zijn kleine fruitbomen, erg mooi voor de wat kleinere tuin. De hoogte van de Jonagold boom varieert van 2 tot 9 meter en zijn vrij makkelijk in onderhoud.

De Jonagold is een zelfbestuivend ras. Dat houdt in dat hij geen andere bomen nodig heeft om fruit te geven. Ook weer een plus als u een kleine tuin heeft een geen ruimte voor meer (fruit)bomen. Toch is het wel handig om extra bomen te plaatsen (mits u natuurlijk de ruimte heeft). Want een boom geeft altijd meer vruchten als hij wordt bestoven door een andere boom in de buurt (zo’n 100 meter gerekend vanaf de appelboom). Goede bestuivers zijn onder meer Elstar, Discovery, en de James Grieve.

Bloeien en bewaren

De bloeitijd van de Jonagold is van maart tot en met mei, de bloesem is wit. De bladeren zijn licht tot donkergroen, vaak glanzend. De hoogte van de boom kan variëren van 2 tot 9 meter.

Tussen de eerste en de derde week van oktober kunnen de vruchten worden geplukt. Mits de appels op tijd worden geplukt en op een koele plaats worden bewaard, is de Jonagold houdbaar tot ongeveer eind februari/maart.

Onze collectie Jonagold appelbomen

Een overzicht van onze collectie vindt u hieronder.© 2021 Oude-Fruitbomen.nl | Website: Multiplus online | Sitemap | Disclaimer
Let op: laatste kans!X

Diverse grote oude fruitbomen:
weg = weg!

Bekijk ze nu