Toont alle 4 resultaten

Malus domestica ‘Jonagold’ is een stevige appel met een zeer goede smaak. Zowel uitstekend als handappel en om te verwerken in bijvoorbeeld appeltaart of moes.

De vrucht

De Jonagold is een sappig zoet zure appel, hoe langer de vrucht aan de boom hangt hoe zoeter het wordt. De vrucht heeft een groen tot rood gekleurde schil. Het is een perfecte appel om uit de hand te eten, maar wordt ook vaak gebruikt als verwerkingsappel. De licht zure tinten, maken het een perfecte appel voor de appeltaart. Van mid september to mid oktober zijn de vruchten rijp om te eten. De vruchten zijn goed te bewaren en kunnen tot laat in de winter gekoeld bewaard worden.

Bestuiving

Jonagold is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere appelboom nodig voor bestuiving. Erg handig als je een kleinere tuin hebt en geen ruimte hebt voor een bestuiver.

Bijzonderheden

  • Bijzonder goede appel voor verwerking, van compote tot in de salade, de opties zijn eindeloos.
  • Hoe roder de appel, hoe beter de smaak.

Boomtype

Jonagold is verkrijgbaar in laagstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Benoni

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.