Actueel

Leo’s boom: Een mooi afscheidsgeschenk

Leo's Elstar

Ongeveer twee maand geleden kregen wij een bijzonder telefoontje. Een familie die binnenkort afscheid ging nemen van één van hun meest dierbaren, wilde hem en zijn gezin een bijzondere fruitboom geven om hem voor altijd te gedenken.

Een tuin vol bomen

Rond de start van de corona pandemie wordt Leo gediagnosticeerd met slokdarmkanker. Meer dan een jaar vecht hij voor zijn leven, maar al snel is duidelijk dat het niet meer goed gaat komen. Toch lijkt Leo weer wat aan te sterken en de familie verhuist datzelfde jaar van Wassenaar naar het Friese platteland. Een grote boerderij met een nog grotere achtertuin. Maar er mist iets vindt Leo, een paar mooie fruitbomen zou de tuin goed doen.

Maar dan gaat het opeens hard achteruit, Leo wordt nog zieker. Het gaat zo slecht dat uit voorzorg de familie afscheid komt nemen. Echter weet Leo weer zijn dokters te verbazen en sterkt weer enigszins aan. Het is dan dat de familie hun plan in werking zet. Leo en zijn gezin willen hun tuin vol zetten met fruitbomen, maar de familie wil iets speciaals geven: één speciale boom, van de hele familie, speciaal voor hem.

De familie benadert ons en namens hen komen Leo’s vrouw en zoon bij onze kwekerij langs. Leo weet dan nog niet dat één van die bomen eerder wordt geplant. Ikzelf krijg de mogelijkheid om zijn vrouw en zoon te helpen met hun zoektocht. Wat een fantastische ervaring om zulke pure, liefdevolle en enthousiaste mensen te mogen rondleiden op ons terrein. Uiteindelijk zoeken we samen 6 prachtige fruitbomen uit voor in de tuin, maar eentje is extra speciaal.

Een mooi afscheid

Op 4 september komt de hele familie nog één keer bij elkaar om Leo’s verjaardag vervroegd te vieren. ’s Ochtends planten wij de boom en vroeg in de middag arriveert de hele familie. De boom had Leo al geplant zien worden, maar de onthulling van het bordje voor de boom was de echte verrassing. ‘Leo’s Elstar’ staat er in grote letters. Een geweldig start van een groots feest.

Helaas slechts een week later, op 11 september, overlijdt Leo omringt door zijn gezin op 65 jarige leeftijd. Gemist, maar nooit vergeten. Voor altijd vereeuwigd in de vorm van een prachtige appelboom, nu alleen nog maar bekend als ‘Leo’s Elstar’.

Onze gedachten gaan uit naar Leo’s gezin, familie en vrienden. Dank voor de mogelijkheid om dit bijzondere verhaal te mogen vertellen.

1 thoughts on “Leo’s boom: Een mooi afscheidsgeschenk

  1. Fam. van Putten schreef:

    Wat een mooi verhaal met een schitterend boom als herinnering.

Comments are closed.