Tips

Zelf oude fruitbomen planten: Alles wat je moet weten!

Zelf fruitbomen planten

Oude fruitbomen komen in allerlei soorten, vormen en maten. Bij oude-fruitbomen.nl vindt je het grootste assortiment van Nederland. Het is veel fijner om de bomen in het echt te zien en zelf de boomkeuze te maken. Maar wist je dat een fruitboom aanschaffen niet eens heel veel moeite hoeft te kosten. Vaak kun je transport en planten helemaal zelf regelen. 

Kom eens kijken!

Hoewel wij ons best doen om de site te voorzien van foto’s van alle bomen, is het altijd aan te raden om de boom hier op ons bedrijf uit te zoeken. Zelfs als je wat verder weg woont is het niet gek om je boom hier te komen uitzoeken. Mocht je dat toch niet willen of heb je de optie niet om langs, mail ons gerust voor informatie en foto’s.

Uitzoeken en reserveren

Elke zaterdag kun je tussen 10:00 en 13:00 bij de fruitbomen kijken. Onze experts nemen je mee door de gaard, zodat je alle opties kan zien. Zoek je naar iets specifieks of heb je een speciale wens, laat ons je adviseren over de beste keuze voor jou. Nadat je de juiste boom of bomen hebt gevonden, staan ze 2 maanden vrijblijvend voor jou gereserveerd. Mocht je zaterdags niet kunnen dan kun je op afspraak ook doordeweeks bij ons terecht.

Zelf je bomen halen en planten

Oude-fruitbomen.nl is expert in het transport en het planten van fruitbomen. Maar je kan je boom nadat je hem hebt uitgezocht ook meteen meenemen. Nog vaker kiezen klanten ervoor om een paar weken later terug te komen om de bomen te halen. Het klinkt misschien als een hele klus of als iets wat je per se aan experts moet overlaten, maar met de juiste instructies en kennis kan iedereen een fruitboom planten. De meeste bomen kun je zelf vervoeren en zelf planten. Meestal is een kar en een paar groene handen genoeg om de boom van onze gaard naar jouw tuin te krijgen. Vraag altijd onze werknemers om advies of dit ook met jouw boom kan. Op de site kun je onder elke fruitboom bij het kopje ‘extra informatie’ zien of een boom zelf te vervoeren en te planten is. 

-Jonge fruitbomen

Voor veel van onze fruitbomen voldoet een normale kar. Je kan elke zaterdag tussen 10:00 en 13:00 je boom zonder extra kosten ophalen. Onze werknemers zetten de boom op de kar en helpen je met het vastzetten. Je krijgt volledige plant- en verzorgingsinstructies ter plekke. Thuis kun je de boom van de kar tillen/schuiven en met een steek- of kruiwagen de boom naar zijn plek krijgen.

-Oude fruitbomen 

Voor het merendeel van onze fruitbomen moet je zeker niet een te klein kar meenemen. Je kan elke zaterdag tussen 10:00 en 13:00 je boom zonder extra kosten ophalen. Onze werknemers zetten de boom op de kar en helpen je met het vastzetten. Je krijgt volledige plant- en verzorgingsinstructies ter plekke. Thuis kun je zelf, met een kennis of een plaatselijke hovenier met een kraantje, shovel of heftruck de boom van de kar tillen en naar zijn plek brengen.

In sommige gevallen kun je zelfs met de kar naar de plantplek rijden en de boom via een rijplaat of planken van de kar schuiven, dan hoeft er geen zwaar materiaal aan te pas te komen. 

Is jouw tuin ook toe aan een fruitboom? Kom eens langs op ons bedrijf of neem contact op!