Actueel

Ontdek onze nieuwe soorten: Lapins en Jubileum!

pruimenboom bloem

Onderaan deze pagina vind je onze nieuwe bomen!

Een fruitboom van oude-fruitbomen is het hele jaar door te planten, maar dat geldt niet voor elke fruitboom. In onze vele fruitgaarden staan de bomen in de volle grond en daar kunnen ze niet zomaar uitgehaald worden. Daarom staan bij ons alle bomen tijdelijk in pot, zo kunnen wij het hele jaar door bomen leveren. De periode van rooien, oftewel de tijd dat we fruitbomen uit de grond kunnen halen, loopt tegen een eind. Maar tijdens de wintermaanden hebben we onze voorraad sterk aangevuld. Onze laatste aanwinst zijn twee nieuwe soorten binnen ons assortiment; de Prunus avium ‘Lapins‘ en de Prunus domestica ‘Jubileum’ een prachtige kers en een heerlijke pruim. Hier lees je alles over deze nieuwe bomen.

Nieuw vanaf 22 maart:

Prunus avium ‘Lapins’ – kers

De Lapins kers is een prachtige zelfbestuivende soort, de boom groeit breed en snel, maar is makkelijk te snoeien. De vruchten van de Lapins zijn groot en diep rood van kleur. Ze hebben een heerlijke zoete smaak en zijn ook geschikt voor taart. Zolang je eerder bent dan de vogels, is de fruit opbrengst erg hoog. In April bloeien de kersen als allereerst en heb je prachtig witte bloesem. Mid juli kun je genieten van het fruit.

Lapins Nr. 780

De Lapins is een grote diep rode kers met een heerlijk zoete smaak. De soort is één van de weinige zelfbestuivende kersen.

Jublieum Nr. 850

De Jubileum draagt grote ovale en paarse pruimen met een heerlijk zoete smaak. De soort is volledig zelfbestuivend

Prunus domestica ‘Jubileum’ – pruim

De Jubileum is een minder bekend pruimenras, maar is erg vergelijkbaar met de bekende Reine Victoria. De boom groeit snel en veel in de hoogte, maar met wat simpel snoeiwerk houd je de boom makkelijk op de gewenste hoogte. De vruchten van de Jubileum zijn paars-rood en hebben een langwerpig ovale vorm. Eind April kun je genieten van de prachtige witte bloesem en mid-augustus zijn de pruimen eetrijp.